Sposób przygotowania

Jabłka ułożyć w naczyniu zaroodpornym, włożyć do nagrzanego piekarnika i upiec do miękkości. Razem z poziomkami przetrzeć przez sito, wymieszać. Formę wysmarować masłem, oprószyć bulką tertą. Z białek ubić sztywną pianę, gdy będzie ubita dodawać stopniowo cukier, ciagle ubijając. Piana powinna być lśniąca i bardzo gęsta. Przecier jablkowy zagotować. Dodawać stopniowo do ubitej piany wrzący przecier, stale ubijając. Przygotowaną masę wyłożyć do przygotowanej formy i zapiec na rumiano w temp 180 stopni

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    Pyszne.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    rarytasik

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !