Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Suflet z jabłek i poziomek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 1/2 kg
białko 4 szt
cukier 4 łyżki
masło 1 łyżka
poziomki 15 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Suflet z jabłek i poziomek

Jabłka ułożyć w naczyniu zaroodpornym, włożyć do nagrzanego piekarnika i upiec do miękkości. Razem z poziomkami przetrzeć przez sito, wymieszać. Formę wysmarować masłem, oprószyć bulką tertą. Z białek ubić sztywną pianę, gdy będzie ubita dodawać stopniowo cukier, ciagle ubijając. Piana powinna być lśniąca i bardzo gęsta. Przecier jablkowy zagotować. Dodawać stopniowo do ubitej piany wrzący przecier, stale ubijając. Przygotowaną masę wyłożyć do przygotowanej formy i zapiec na rumiano w temp 180 stopni

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 19.03.2012 15:26
rarytasik
Angelika10 10.11.2011 21:32
Pyszne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak