Sposób przygotowania

Drożdże rozetrzeć z cukrem, dodać ciepłe mleko, szklankę mąki, rozmieszać, położyć w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Gdy rozczyn podwoi swoją objetość dodać jajko, otręby, sól i pozostałą mąkę, Dokładnie ciasto wyrobić. Przygotowane ciasto włożyć do formy, pozostawić do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto włożyć do nagrzanego piekarnika do temp 160 stopni. Piec na złoty kolor.

Komentarze

  • 1
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    Ciekawe, nigdy nie robiłam babki z otrębami:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczne
  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    świetna bułeczka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !