Sposób przygotowania

Gruszki obrać i wkładamy do miski z woda i sokiem cytrynowym . Ocet , wino , cukier , miód i po trochu każdej z przypraw umieszczamy w rondelku , zagotować . Po zagotowaniu wkładamy gruszki i na małym ogniu gotujemy je 30 minutek . Gdy już zauważymy że są miękkie to je wyjmijmy i od razu wkładajmy do słoja . Cukier rozpuszczamy w wodzie gotować aż wyparuje trochę wody i stanie się gęsty i wtedy zalewamy gruszki w słojach i szczelnie zamykamy .

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Pyszne są takie gruszki!
  • 1
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    to musi być dobre !
  • 4
    original
    Opublikowano

    Kate131

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !