Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem do mięs z tymiankiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gruszki 1 kg
cukier 30 dag
cytryna
laska wanilii
woda 1 szklanka
tymianek 2 łyżeczki (posiekany)

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem do mięs z tymiankiem

Z cytryny wyciskamy sok. Gruszki kroimy drobno i skrop sokiem z cytryny . Zagotować wodę , dodajemy cukier do tej wody , a kiedy się cukier rozpuści dodajmy kawałki gruszek i gotujemy aż będą miękkie. Podczas gotowania wkładamy gożdziki , laskę wanilii i wsyp imbir. Gotujemy dżem aż woda odparuje a gruszki całkowicie się rozlecą .Wyjmijmy wanilię i gożdziki . A gotowy dżem nakładamy do słoików i zakręcamy

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ElizaT 02.03.2011 10:34
Ale ciekawy pomysł !
ElizaT 02.03.2011 10:34
Ale ciekawy pomysł !
RenataZ-et 07.01.2011 14:40
Super pomysł tym tymiankiem!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak