Sposób przygotowania

mąkę przesiać do naczynia, wbić 2 jaja, wlać 2 łyżki oleju i 1 1/2 szklanki mleka, przyprawić solą, wszystko wymieszać, żeby nie było grudek. Stopniowo dolewać resztę mleka, dopóki ciasto nie zgęstnieje, odstawić na 30 minut, następnie smażyć naleśniki. Pieczarki oczyścić i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. cebulę obrać, posiekać i zeszklić na oleju, dodać pieczarki i dusić do odparowania wody, połączyć z żółtym serem, wymieszać, przyprawić solą i pieprzem. Ciepłym farszem smarować naleśniki i składać w krokieciki, obtoczyć w jajku i bułce tartej i usmażyć z dwóch stron na złoty kolor.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    rzenia15

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Roman5

    swietne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Roman5

    swietne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !