Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus mandarynkowo-brzoskwiniowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mandarynki 8 sztuk
brzoskwinie w puszce
sok z cytryny
kremówka 1 szklanka
cukier puder 1 łyżeczka
cukier wanilinowy 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Mus mandarynkowo-brzoskwiniowy

Zmiksowac obrane mandarynki z odcedzonymi brzoskwiniami. Galaretke rozpuscic w 1/4 szklanki goracej wody, wystudzic i zmiksowac z masa, dodac sok z cytryny. Schlodzic wlodowce. Zimna kremowke ubic z dodatkiem cukru pudru i cukru waniliowego. Mus wlac do pucharkow, udekorowac bita smietana oraz odlozona i pokrojona polowka brzoskwini.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 06.07.2011 09:34
smaczne
Patrycja38 23.06.2011 12:11
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak