Sposób przygotowania

Wodę zagotować z 0/5kostki margaryny, dodać mąkę i energicznie mieszać około 5 minut.
Zdjąć z ognia i ostudzić. Do ciasta dodać 4jajka i 2 białka i ucierać mikserem. Rozsmarować cienko na blasze do pieczenia. Włożyć do piekarnika i piec ok. 25 minut w temperaturze 160-170 °C. Po upieczeniu przeciąć na 2 części.
Ugotować budyń wg. przepisu na opakowaniu. Margarynę utrzeć, dodać 2 żółtka i 1 szkl. cukru pudru. Nadal ucierając dodawać ostudzony budyń. Dwa placki ciasta przełożyć kremem. Gotowe ciasto posypać cukrem pudrem i schłodzić w lodówce.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    uwielbiam karpatki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mmmmmmmmmmmmmmmmmm
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Pola2

    uwielbiam
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    uwielbiam karpatkę

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !