Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karpatka Joli

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 1 szklanka
margaryna 1,5 kostki
mąka 1 szkl.
jajko 6 szt.
budyń śmietankowy 1 szt.
mleko 0/5 litra
cukier puder 1,5 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Karpatka Joli

Wodę zagotować z 0/5kostki margaryny, dodać mąkę i energicznie mieszać około 5 minut.
Zdjąć z ognia i ostudzić. Do ciasta dodać 4jajka i 2 białka i ucierać mikserem. Rozsmarować cienko na blasze do pieczenia. Włożyć do piekarnika i piec ok. 25 minut w temperaturze 160-170 °C. Po upieczeniu przeciąć na 2 części.
Ugotować budyń wg. przepisu na opakowaniu. Margarynę utrzeć, dodać 2 żółtka i 1 szkl. cukru pudru. Nadal ucierając dodawać ostudzony budyń. Dwa placki ciasta przełożyć kremem. Gotowe ciasto posypać cukrem pudrem i schłodzić w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 20.04.2012 11:48
uwielbiam karpatkę
Pola2 08.04.2011 21:41
uwielbiam
Smakosz6 01.04.2011 10:03
mmmmmmmmmmmmmmmmmm
ewasylwia 15.01.2011 14:38
uwielbiam karpatki
halina17 07.01.2011 13:15
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak