Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki ryżowe \"pychotka\"

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 3/4 szklanki
ryż 12 dag
jaja 2
śmietana 0,5 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cynamon 1 łyżeczka
olej do smażenia
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki ryżowe \"pychotka\"

Ugotowac ryz na polsypko w lekko osolonej wodzie. Make wymieszac ze smietana, roztrzepanymi jajami, proszkiem do pieczenia cynamonem a na koncu ryzem. Rozgrzac olej, Klasc lyzka stolowa ciasto i smazyc na rumiano z obu stron. Posypac cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Teresa19 08.02.2011 11:48
Spróbuje.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak