Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiełbasiane talarki z przecierem pomidorowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kiełbasa krakowska 3 sztuki
cebula biała 1 sztuka
czosnek ząbki 2 sztuki
olej 2 łyżki
przecier pomidorowy 2 łyżki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 2 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Kiełbasiane talarki z przecierem pomidorowym

Kiełbasę pokroić w plasterki ok. 4-5 mm.

Czosnek posiekać. Cebulę pokroić w piórka. Razem podsmażyć na oleju.

Do lekko zeszklonych skłądników dodać kiełbasę. Na małym, ogniu smażyć do momentu kiedy kiełbaski będą widocznie podsmażone. Posypujemy przyprawami. Dodajemy przecier pomidorowy, mieszamy by kiełbasa połączyła się z przecierem. Podajemy z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 07.01.2011 13:14
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak