Sposób przygotowania

Gruszki obrane dzielimy na ósemki, usuwamy gniazda , ale połowę pestek nie wyrzucamy , tylko zostawiamy . Zagotować wodę ostudzić do 40 st dodajemy miód i rozpuszczamy .W gąskiorku umieszczamy wszystkie składniki łącznie z pestkami , dodajemy spirytus, rum i szczelnie zamykamy . Odstawiamy na bardzo długo bo 8 tyg. Od czasu do czasu przemieszajmy . Po tym czasie przefiltrujmy płyn i rozlej do butelek , jeszcze nalewka jest nie gotowa bo jak rozlejemy do butelek to powinna zaś poleżeć z 6 miesięcy aby trunek nabrał właściwego smaku i zapachu.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Pyszna naleweczka
  • 1
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    pewnie, że pyszna! Każda naleweczka jest pyszna. Szczególnie dla Kobietek :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pewnie musi być słodka
  • 1
    original
    Opublikowano

    erym

    nalewka jak talala

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !