Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karnawałowe faworki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 szklanka
żółtko jajek 2 szt.
spirytus 1 łyżka
masło 0/5 kostki
śmietana kwaśna 3 łyżki
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Karnawałowe faworki

Mąkę posiekać z masłem, solą, żółtkami i śmietaną. Na końcu dodać spirytus.
Ciasto wyrobić. Podzielić ciasto na pół, rozwałkować cieniutko na prostokąt, podzielić na wąskie, niezbyt długie paski, na środku każdego zrobić podłużne nacięcie. Przewinąć ciastko przez to nacięcie. Wrzucać na gorący tłuszcz, smażyć na złoty kolor, odsączyć na ręczniku papierowym. Posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marybeth
Marybeth 09.11.2011 15:45
pychota
Ewelina38 02.06.2011 13:08
uwielbiam faworki
Pola2 08.04.2011 21:39
pyszne
halina17 07.01.2011 13:17
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak