Sposób przygotowania

Mąkę posiekać z masłem, solą, żółtkami i śmietaną. Na końcu dodać spirytus.
Ciasto wyrobić. Podzielić ciasto na pół, rozwałkować cieniutko na prostokąt, podzielić na wąskie, niezbyt długie paski, na środku każdego zrobić podłużne nacięcie. Przewinąć ciastko przez to nacięcie. Wrzucać na gorący tłuszcz, smażyć na złoty kolor, odsączyć na ręczniku papierowym. Posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Pola2

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    uwielbiam faworki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pychota

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !