Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowina Tonkatsu

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
tłuszcz do smażenia
sos sojowy ciemny 100 ml
keczup 50 ml
cukier 1 łyżka
bułka czerstwa 1 sztuka
schab 300 (środkowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowina Tonkatsu

Schab pokroić na cienkie plastry, ponacinać górną warstwę z tłuszczykiem. Mięso natrzeć solą i pieprzem. Bułkę zmielić w malakserze, przesypać na talerz. Na drugi talerz wbić jajka. Plasterki mięsa panierować w jajku i w bułce i smażyć na złoty kolor. Potem pokroić w paseczki 1,5 cm. Przygotować sos tonkatsu mieszając wszystkie składniki. Podawać do mięsa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

FAFIK 26.07.2011 20:38
Pycha!
cukiereczek 06.02.2011 12:36
Super
js28 07.01.2011 21:37
ja też :) Uwielbiam!
Jolanta40 07.01.2011 20:02
uwielbiam mięso z sosem sojowym, pycha :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak