Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jaja w koszulkach

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 4 szt
woda 2-3 litry
ocet
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Jaja w koszulkach

Ocet - jedna łyżka octu na każdy litr wody.
Do szerokiego garnka wlać wodę i doprowadzić do wrzenia, następnie dodać sól i ocet. Zmniejszyć ogień - wrzenie wody powinno być ledwo zauważalne. Rozbić jajka - każde jajko na osobnym talerzyku. Pojedynczo zsuwać każde jajko do wrzątku. Gotować przez 3-4 minuty. Wyjąć jajka łyżką cedzakową - położyć na czystej ściereczce - brzegi wyrównać nożem.

Jajka te są bardzo lekkostrawne. Można podawać z różnymi sosami, jako dodatek do wielu dań.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak