Sposób przygotowania

Makaron gotujemy w wrzącej, osolonej wodzie z dodatkiem łyżki oliwy. Odcedzamy, przelewamy zimną wodą i odstawiamy. Przygotowujemy sos szpinakowy: szpinak rozmrozić w małym garnku i lekko zagotowac by odparowała woda. Do rozdrabniacza lub innego miksera dać bułkę tartą, mleko i oliwę, wymieszać. Dodać odparowany szpinak i ser ricotta, calośc doprawić czosnkiem wyciśniętym, solą i piperzem. i faszerujemy nim muszle. Przygotowujemy sos pomidorowy: Pomidory umyc i przelać wrzątkiem. Obrac ze skóry i pokroić w kostkę do naczynia. Dodac wycisnięty czosnek, bazylię oregano i wymieszać. Sos zagotować na małym ogniu do czasu aż pomidory staną się miękkie. Na dół naczynia żaroodpornego dajemy sos pomidorowy i na nim układamy muszle nafaszerowane. Przykrywamy i pieczemy w piekarniku 180 stopni około 25 minut. Można je posypac serem żółtym przed zapieczeniem.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !