Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos szpinakowy z serem ricotta do Canelloni

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak mrożony 1 opakowanie
ser ricotta 225 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 6 łyżek
oliwa 3 łyżki
czosnek 2 ząbki
mleko 0,5 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: sos szpinakowy z serem ricotta do Canelloni

szpinak rozmrozić w małym garnku i lekko zagotowac by odparowała woda. Do rozdrabniacza lub innego miksera dać bułkę tartą, mleko i oliwę, wymieszać. Dodać odparowany szpinak i ser ricotta, calośc doprawić czosnkiem wyciśniętym, solą i piperzem. Najlepszy do faszerowania makaronu lub canelloni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 26.08.2011 07:47
ale zielono
Kopiko1983 03.06.2011 22:09
Zielono mi...
MAŁGORZATA108 07.01.2011 13:10
Nie wiem, nie wiem, wygląda niespecjalnie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak