Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

makaron serowy z pieczarkami, schabem i bazylią

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron małe kokardki 1 opakowanie
schab 2 plastry
pieczarki 20 dkg
ser żółty 20 dkg
śmietana 18 proc 1 sztuka
bazylia
oregano
Zioła prowansalskie suszone Prymat
kminek
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: makaron serowy z pieczarkami, schabem i bazylią

Schab pieczemy na patelni z kminkiem w plastrach pod przykryciem. Po upieczeniu rozdrabniamy go widelcem na małe kawałeczki i podsmażamy. W garnku na oleju podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulkę i gdy się zeszkli dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Gotujemy pod przykryciem aż staną sie miękkie. Dodajemy do nich 2 łyżki śmietany rozmieszane z odrobina mąki i tyle wody ile chcemy sosu. Do całości dodajemy przyprawy i starty na tarku ser. Mieszamy intensywnie i dodajemy do tego mięso z patelni. Calość podajemy z makaronem małe kokardki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia88 07.01.2011 11:26
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak