Sposób przygotowania

Na blat wsypuje skłandiki na ciasto i wyrabiam kruche ciasto. Następnie umieszczam je w zamrażalniku na około 1 godzinę, aby stwardniało. Kruche ciasto wyjmuje z zamrażalnika i wałkuje. PRzygotowane ciasto umieszczam w formie na tarte. Ciasto dziurawie widelcem z każdej strony i układam na ciasto folię z dodatkiem ,np. fasolek(aby podczas pieczenia ciasto nie urosło. Wstawiam do piekarnika na około 10 minut w 200 C. Po tym czasie zdejmuje folię z fasolkami i piekę jeszcze około 5 minut. Przygotowaną tartę studzę. W międzyczasie obieram orzechy i je krusze na mniejsze części. Do blendera umieszczam suszone owoce i wszystko mielę na mniejszcze części. Do zmielonych orzechów i owoców dodaje wódkę. Białka ubijam na sztywną pianę wraz z dodatkiem cukru pudru, zółtka ubijam na puszystą pianę wraz z cukrem. Do zmielonych owoców i orzechów dodaje białka jaj i zółtka, wszsytko łącze ze sobą. Następnie wylewam masę bakaliową na ciasto i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 200 C na około 30 minut. Podawać po wystudzeniu ciasta. Najlepiej smakuje na drugi dzień :)

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    poproszę kawałeczek:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !