Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto imbirowo-czekoladowe z migdałami i orzechami pekan

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gorzka czekolada 20 dkg
imbir 8 dkg
mąka pszenna 10 dkg
masło 10 dkg
cukier puder 15 dkg
żółtko jajek 5 sztuk
posiekane migdały 10 dkg
orzechy pekan 5 posiekane

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto imbirowo-czekoladowe z migdałami i orzechami pekan

Roztopić czekoladę. Z połowy cukru i imbiru ugotować syrop. Żółtka utrzeć z resztą cukru pudru, zaparzyć syropem, dodać masło, czekoladę, migdały oraz orzechy i wymieszać. Piec ok. 30 minut w temp. 170 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rybciia 23.07.2011 12:01
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak