Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zimne nóżki z grzybową nutką

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

nóżki wieprzowe 2 szt
udka kurczaka 2 szt
marchewka 1 szt
pietruszka 1 szt
seler 1/2 szt
czosnek 1-2 ząbki
grzyby suszone 3-4 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 5 ziaren
Ziele angielskie całe Prymat 5 ziaren

Przepis i sposób przygotowania na: zimne nóżki z grzybową nutką

Nóżki razem z grzybami włożyć do garnka, zalać zimna wodą tak, aby przykryła nóżki i gotować około 1 godziny.
Dodać udka z kurczaka i warzywa, przyprawy i na małym ogniu gotować jeszcze 1 godzinę. Wyjąć udka i jeżeli nóżki nie są jeszcze miękkie to pogotować
W razie potrzeby dodać trochę wody,
Gdy mięso jest już miękkie obrać z kości i drobno pokroić, wywar przecedzić, włożyć mięso i jeszcze raz zagotować, na dnie salaterek układać marchewkę i np jajko ugotowane na twardo, na to mięso i zalać stygnącym wywarem. Pozostawić do wystygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak