Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ozorki cielęce w galarecie

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ozorki cielęce 50 dag
warzywa 1 pęczrk
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
angielskie ziele 7 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyzki
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
sok z cytryny do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
Liść lubczyku suszony Prymat 1 łyzeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ozorki cielęce w galarecie

Ozorki umyć, włożyć do wrzacej wody i gotować około 1,5 godziny, nastepnie wyjąć z wody, wystudzić w zimej wodzie, ściągnąć skórę, i ponownie włożyć do wrzątku. Warzywa obrać, pokroić, dodać do gotujących się ozorków, włożyć liście laurowe, lubczyk i angielskie ziele. Ugotować do miękkości. Ugotowany wywar przecedzić. Do 3 szklanek wywaru dodać żelatynę, sól, pieprz, przyprawę maggi, wymieszać. Ozorki pokroić w cienkie plasterki, włożyć do salaterki, dodać pokrojoną 1 marchewkę, zalać wywarem z żelatyną. Włożyć w chłodne miejsce do zakrzepnięcia. Podawać skropione sokiem z cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aneta41 02.12.2012 20:06
super
Aneta41 02.12.2012 20:05
super
anulka69 06.05.2012 10:07
lubię
Monika193
Monika193 08.10.2011 09:53
super
agnieszka214 07.01.2011 10:32
orginalne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak