Sposób przygotowania

kapuste drobno szatkujemy, dodajemy pomidorki pokrojone w kostke i ogórki szklarniowe razem ze skórką (wczesniej parzymy) oraz 2 cebulki pokrojone w talarki. Piers kroimy na cienkie średniej długosci (ok 3cm) paseczki, na patelnie wlewamy ok 100ml oleju i na rozgrzany tłuszcz wsypujemy mieso, kiedy zbieleje dodajemy cale opakowanie przyprawy do gyrosa i podsmazamy bardzo dlugo, następnie gorące mięso wsypujemy razem z tluszczem do salatki, mieszamy i wykladamy na talerz, polewamy dowolnymi sosami (u mnie czosnkowy i ostry paprykowy - przepisy są w mojej księdze), a następnie posypujemy pozostała cebulką którą równiez kroimy w talarki i rozdrabniamy oraz podajemy z bułeczkami, które przekrawamy na pół, wyjmujemy z nich ośrodke i smarujemy masłem, po czym zapiekamy ok 15 minut w temp 200*.
Za 35zl wyszlo mi 7 ogromnych porcji kebaba, chcąc kupić gotowe dla 7 osób musialabym zaplacic ponad 70zł!! I na pewno byłby gorszej jakości i z niewiadomo czego robione:) dlatego polecam spróbować bo smakują na prawdę super!

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    świetny przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    wygląda wspaniale! na pewno jest tez pyszny! :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    mysza666

    Też takie robię:) Pycha! Domowy ma taką przewagę, że ma się wybór w mnóstwach sosów i warzyw:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dokładny przepis
  • 3
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    pyszna i do tego domowe jedzonko.
  • 1
    original
    Opublikowano

    magduś83

    aż zglodniałam!!!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Oktawia

    aż chce się jeść :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena/26Mooi

    troszkę po nim suszy, ale pycha: ))
  • 2
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    świetny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Russkaya

    mmmrrrr akurat jestem głodna! :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !