Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rolada grzybowa

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 szt
wafel tortowy 1 szt
olej 1 lyzki
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 op
5-6 ziemniakow 6 szt
sól i pieprz 1 szczypta
grzyby świeże 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: rolada grzybowa

grzyby obgotowujemy,odcegzamy,drobno kroimy.cebule kroimy w kostke,szklimy na tluszczu,dodajemy grzyby,doprawiamy sola i pieprzem.chwile smazymy.
ziemniaki obieramy,gotujemy w osolonej wodzie,odcedzamy,ugniatamy tluczkiem.gorace wykladamy na wafel,a na nie farsz z grzybow.zwijamy i odstawiamy na 2 godz do lodowki.
rolade kroimy w plastry,panierujemy w jajku i bulce i smazymy na oleju z obu stron.podajemy na goraco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 22.11.2011 00:06
A co to jest ten wafel tortowy ?
IlonaAlbertos 25.03.2011 00:23
Zapowiada się ciekawe danie.
Karolcia12 25.01.2011 22:03
brzmi ciekawie ten przepis, ciekawe jak smakuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak