Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa budyniowa z makaronem ryżowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 500 ml
budyń śmietankowy 1/4 opakowanie
makaron ryżowy szklanka
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa budyniowa z makaronem ryżowym

Ugotować makaron ryżowy do miękkości.

Mleko wstawić na sredni ogień, gdy będzie ciepłe odlać 1/4 szklanki i rozpuścić w niej 1/4 opak budyniu. Pozostałą ilość zagotować z cukrem ( ja sypie ok 3 łyżki).

Do gotującego się mleka wlać budyń, mieszać do zgęstnienia.

Do miseczki włożyć trochę makaronu i zalać ciepłą zupą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

suzana 07.01.2011 08:55
fajny pomysł na śniadanie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak