Sposób przygotowania

Naleśniki
. –
Do garnka wsypać mąkę, wbić jajka, dodać wodę i mleko, szczyptę soli, 3 łyżki oleju. Za pomocą miksera wymieszać na jednolitą masę. Odstawić na 20 minut aby mąką się rozkleiła.

W tym czasie – Cebulkę kroimy w kostkę, podsmażyć na oleju, dodajemy mięso mielone. Za pomocą drewnianej łopatki w trakcie smażenia rozdrabniamy mięso. Osolić i opieprzyć do smaku, dodać zioła. Smażymy.
Ścieramy ser na dużych oczkach tarki.

Z naszego ciasta smażymy cienkie, duże naleśniki. Na gotowego naleśnika, kładziemy na środku farsz mięsny oraz trochę sera i nawijamy w kieszonkę (prawy i lewy bok do środka, od dołu do góry zrolować).

Kieszonki kładziemy na chwilę na patelni by serek w środku się roztopił.

Na talerzu układamy naleśniki, w ilości zależnej od naszego głodu i polewamy ciepłym sosem meksykańskim.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !