Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos pomidorowo-jabłkowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory 1 kg
jabłka 1/2 kg
masło 1 lyżka
oliwa 3 łyżki
sól do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pomidorowo-jabłkowy

Pomidory pokroić na kawałki, włożyć do rondla na rozgrzane masło i dusić do miękkości. Nastepnie przetrzeć przez sito. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić na cząstki, włożyć do naczynia, podlać odrobiną wody, rozgotować i zmiksować. Przecier pomidorowy połączyć z przecierem z jabłek, dodać oliwę. Przyprawić do smaku solą i cukrem, wymieszać. Podawać do mięs na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 21.07.2013 18:09
fajny pomysł
kate.500 03.10.2012 15:45
ciekawe polaczenie
Wafelek2601 19.03.2012 09:30
pomysłowy
Iwona51
Iwona51 08.01.2012 16:35
fajny
Monika193
Monika193 21.12.2011 23:43
takiego połączenia smaków jeszcze u mnie nie było, z chęcią wypróbuję.
Margo1 19.01.2011 17:43
bardzo fajny na pewno nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak