Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne kule ziemniaczane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 30 dag
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
chili Prymat
jajko 1 szt
bułka tarta pikantna

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne kule ziemniaczane

Ziemniaki gotujemy i tłuczemy. Na oleju podsmażamy do zarumienienia cebulę i dodajemy odsączonego tuńczyka z puszki oraz chili. Po podsmażeniu mieszamy z ziemniakami, dodajemy sól i pieprz oraz chili. Formujemy małe kulki i panierujemy w jajku oraz bułce tartej, po czym smażymy na głębokim oleju

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 09.11.2013 12:10
ekstra pomysł
Seba 30.10.2013 08:19
fajne są te kule
Wafelek2601 01.12.2012 08:28
fajne
smakoszek 27.10.2011 08:07
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak