Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pyzy z sosem a la myśliwskim

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pyzy 1 opakowanie
kiełbasa krakowska 2 sztuki
kukurydza 1/2 puszka
ogórek konserwowy 3 sztuka
cebula biała 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
sos pomidorowo-paprykowy 2 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Pyzy z sosem a la myśliwskim

Czosnek i cebulę posiekać, podsmażyć na patelni, na odrobinie oleju.
Kiełbasę i ogórki pokroić w kostkę, dorzucić do zeszklonego czosnku i cebuli. Podlać odrobiną wody, smażyć.
Gdy kiełbasa się lekko zrumieni, dorzucić kukurydzę, dodać wodę by zakryła dno, przykryć pokrywką, dusić do momentu kiedy ogórek zmięknie.

Sos pomidorowo-paprykowy rozpuscić wg opakowania. Wlać na patelnię, wymieszać z resztą składników, podgrzewać na patelni do momentu zgęstnienia.

Pyzy odparować wg instrukcji na opakowaniu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak