Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gotowana/duszona marchewka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marchewka dowolna ilość
woda
cukier do smaku
sól do smaku
masło do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Gotowana/duszona marchewka

Marchewki obrać, umyć i pokroić w zgrabne kosteczki. Do garnuszka wsypać marchewki i wlać tyle wody,aby zakryły marchewkowe kosteczki. Doprawić solą i cukrem. Gotować na małym ogniu, co jakiś czas mieszając. Na samym końcu dodać trochę masła i posmakować czy nie brakuje cukru bądź soli (jeżeli tak to doprawić). Gotować chwilę, aż do momentu, gdy masło się roztopi. Ugotowana marchewka powinna być miękka. Idealny dodatek do ziemniaków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak