Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brukselka z dodatkami

3.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brukselki 450g
boczek 120g
mąka 1 łyżka
rosół z kurczaka 1 szklanka
cebula 1/2 szklanki pokrojonej w kostkę

Przepis i sposób przygotowania na: Brukselka z dodatkami

Brukselkę blanszować 10-15min we wrzącej osolonej wodzie. Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy, aż do zmięknięcia. Odlewamy tłuszcz pozostawiając 1 łyżkę. Robimy zasmażkę z mąki, dodajemy rosół, cebulę i brukselkę. Na małym ogniu gotujemy, aż do zagęszczenia. Gotowe!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iza15 25.01.2011 22:38
lubie brukselke
magical66 07.01.2011 16:47
pyszne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak