Sposób przygotowania

Mięso włożyć do garnka z wrzącą, osoloną wodą i gotować około 1h. Marchew, pietruszkę, lubczyk i seler naciowy pokroić i włożyć do gotującego się mięsa, po 15 minutach dodać pokrojone ziemniaki, ugotować do miękkości. Ugotowane mięso wyjąć z wywaru. Warzywa z ziemniakami zmiksować. Mięso oddzielić od kości i podzielić na porcje. Kalafior podzielić na różyczki, włożyć do wrzącej, osolonej wody z dodatkiem odrobiny cukru i ugotować do miękkości. Połączyć z zmiksowaną zupą i mięsem, posypać koperkiem, przyprawić do smaku.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    uwielbiam kalafior
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    ulubiona zupa
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    fajna
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    ciekawa propozycja
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Musi być smaczna.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !