Sposób przygotowania

Mięso smażymy na niewielkiej ilości tłuszczu, dzieląc go w międzyczasie na małe kawałeczki, do usmażonego mięsa wrzucamy pomidory, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól , pieprz, bazylię do smaku,
Płaty lazani układamy pierwszą warstwą na dnie blaszki lub naczynia żaroodpornego, następną wartwe układamy farszy mięsny, następnie potarkowany ser żółty, smarujemy sosem beszamelowym ( przepis w mojej księdze) i układamy kolejną warstwę lazani, warstwy powtarzamy 3-4 razy, ostatnią warstwe przykrywamy płatami lazani, smaryjemy sosem beszamelowym i posypujemy żółtym serem.
Zapiekamy w rozgrzanym piekarniku do temp 200c około 30 minut

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Moja ulubiona potrawa! Lazanię mogę jeść codziennie 3 razy dziennie... :))

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !