Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

lazaania z mięsem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sos beszamelowy 1
płaty lazani 1 opakowanie
mięso mielone 1/2 kg
pomidory w puszce 1
czosnek 3 ząbki
bazylia 2 łyżki
sól i pieprz
ser żółty 40 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: lazaania z mięsem

Mięso smażymy na niewielkiej ilości tłuszczu, dzieląc go w międzyczasie na małe kawałeczki, do usmażonego mięsa wrzucamy pomidory, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól , pieprz, bazylię do smaku,
Płaty lazani układamy pierwszą warstwą na dnie blaszki lub naczynia żaroodpornego, następną wartwe układamy farszy mięsny, następnie potarkowany ser żółty, smarujemy sosem beszamelowym ( przepis w mojej księdze) i układamy kolejną warstwę lazani, warstwy powtarzamy 3-4 razy, ostatnią warstwe przykrywamy płatami lazani, smaryjemy sosem beszamelowym i posypujemy żółtym serem.
Zapiekamy w rozgrzanym piekarniku do temp 200c około 30 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 10.01.2011 20:57
Moja ulubiona potrawa! Lazanię mogę jeść codziennie 3 razy dziennie... :))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak