Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane pigwy

3.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pigwy 10 szt
miód 1 1/2 szkl
cynamon Prymat 4 rurki

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane pigwy

Skórkę pigwy nacinamy w kilku miejscach i owijamy folią aluminiową.Przez 1.5 godz piec w tem .160 stopni do momentu ,aż owoce pigwy zmiękną.Następnie odwijamy folię ,kroimy na pół,usuwamy gniazda z nasieniem i polewamy miodem.Posypujemy tartym cynamonem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iza15 07.01.2011 21:02
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak