Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kluski śląskie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ugotowane ziemniaki 1 kg
mąka ziemniaczana 30 dkg
sól 1 szczypta
jaja 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: kluski śląskie

Ugotowane, zimne ziemniaki gnieciemy, łączymy z mąką, jajami i solą, wyrabiamy gładką masę,
Z ciasta odrywamy kawałki, formujemy z nich kulki, następnie delikatnie spłaszczamy robiąc dziurkę na środku.
Wrzucamy do wrzątku gotując 4 minuty od momentu wypłynięcia klusek na wierzch

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tonia 02.02.2012 13:39
super
RenataZ-et 10.01.2011 20:56
Takie kluseczki są najlepsze do sosu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak