Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa gulaszowa z kaszą

3.0
(15)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina bez kości 2 kg
Goździki całe Prymat 10 szt
selery 2 szt
ziemniaki 6 szt
cebula 5 szt
marchewka 3 szt
pomidor pelati 1 puszka
kasza gryczana 1 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa gulaszowa z kaszą

Wołowinę opłukać i włożyć do garnka ,pomidory z puszki i cebulę z gozdzikami dodać do mięsa zalać woda i zagotować.Gotujące mięso posolić. Gdy mięso sie ugotuje kroimy go w kostkę i cebule tez .Do wywaru wkładamy warzywa , wołowinę ,kaszę ,gotujemy znów do jej miękości,doprawiamy solą i pieprzem i posypujemy natka pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia88 06.01.2011 23:05
muszę koniecznie wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak