Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galat wieprzowo wolowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

nogi wieprzowe 5 szt
wołowina 50 dkg
marchewka 2 szt
pietruszka 1 szt
sól i pieprz 1
ziele angielskie 4 ziarna
Liść laurowy suszony Prymat 2 liście
groszek konserwowy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Galat wieprzowo wolowa

Nogi, wołowinę, marchewkę, pietruszkę wkładamy do dużego garnka, zalewamy wodą przykrywając całą zawartość, dodajemy ziele angielskie, liść laurowy, gotujemy na wolnym ogniu.
Gdy warzywa zmiękną wyjmujemy je, mięso nadal gotujemy, aż będzie miękkie ( wołowina ma swobodnie dzielić się na włókna)
Ugotowane mięso wyjmujemy, nogi nie będą nam już potrzebne, wołowine drobno kroimy, układamy warstwę na dnie małych pojemników, następną warstwę robimy z pokroijonych w kostkę ugotowanych warzyw, kolejną z odsączonego groszku, całość zalewamy ugotowanym - gorącym wywarem, odstawiamy do ostygnięcia, a następnie wkładamy do lodówki aby galat stężała

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 04.04.2011 10:18
rewelacja
RenataZ-et 10.01.2011 20:55
Pyszna kolacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak