Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

puszyste ciasto smerfetka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sucharki 15 dkg
cynamon Prymat 1 łyżeczka
cukier 1 łyżka
margaryna 1/2 kost.
sok wiśniowy 50 ml.
twaróg 1 kost.
śmietana 30% 1i3/4 szkl.
śmietanfix 2 szt.
cukier puder 1/2 szkl.
skórka z cytryny
sok z cytryny
Żelatyna wieprzowa Prymat
borowiki 1/2 kg.

Przepis i sposób przygotowania na: puszyste ciasto smerfetka

sucharki pokruszyć wymieszać zcynamonem,cukrem i mlekiem,wyłozyć dno tortownicy i schłodzić,borówki opłukać trochę odłożyć a resztę zmiksować,żelatynę wymieszać z sokiem wiśniowym i odstawić na 10min.śmietanę ubić ze śmietanfixem i wymieszać z cukrem pudrem sokiem i skórką z cytryny,żelatynę rozpuścić,4 łyżki śmietany wymieszać z żelatyną,masę wymieszać z twarogiem i śmietaną,wylać do formy,przybrać resztą owoców i schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 14.07.2013 07:25
fajny pomysł z sucharkami
Motorek 16.12.2012 10:48
extra
IKrakowianka 08.11.2011 07:59
super
IZABELA29 15.07.2011 08:47
smaczniutko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak