Sposób przygotowania

kapuste wkładamy do garnka, zalewamy wodą dodajemy smalec i gotujemy, aż zmięknie.
Grzyby namaczamy na kilka godzin, wrac z wodą z moczenia wrzucamy do garnka dodajemy połowe porcji masła, cebule przekrojoną na połówki i gotujemy aż zmiękną.
Ugotowaną kapustę drobno kroimy, wrzucamy do większego garnka,
Ugotowane grzyby, również drobno kroimy ( można zmielić) wrzucamy do garnka z kapustą, cebule która gotowała się wraz z grzybami kroimy w drobniutką kosteczkę dorzucamy do reszty, dodajemy masło i dusimy około 20 minut często mieszając - doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Używamy do faszerowania pierogów
Farsz można również używać jako samodzielne danie

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    robię podobny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !