Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpeciki w sosie koperkowym

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka mielona 1/2 kg
jajko 1 sztuka
cebula 1 sztuka
masło 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
gałka muszkatołowa 1 szczypta
koperek 1 pęczek
bulion 2 szklanki
śmietana 100 ml
mąka 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpeciki w sosie koperkowym

Cebule obieramy i drobniutko siekamy . Rozgrzewamy maslo i szklimy cebule i studzimy . Cebulke dodajemy do mielonego miesa , bulke tarta , wbijamy jajo , doprawiamy sola i pieprzem oraz galka . Wyrabiamy na jednolita mase . Formujemy klopsiki i wstawiamy do lodowki na 15 minut . Gotujemy bulion i wkladamy klopsiki . Gotujemy 15 minut od wyplynecia Wykladamy pulpeciki i do tego bulionu dodajemy posiakany koperek , gotujemy 5 minut , dodajemy smietane doprawiamy do smaku . Klopsiki wkladamy do goracego sosu i podgrzewamy . Podajemy z ziemniakami i zielona salata .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak