Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śliwki z serem i wędzonym boczkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wydrylowane suszone śliwki 30 sztuk
ementaler 15 dkg
plastry wędzonego boczku 10 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Śliwki z serem i wędzonym boczkiem

Ser pokroić w drobną kosteczkę i nadziać nim śliwki. Następnie każdą śliwkę owiinąć cienkim plastrem boczku. Ułożyć śliwki w naczyniu żaroodpornym wyłożonym folią aluminiową i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 250 stopni na 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mehia 26.06.2011 15:20
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak