Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pudding ryżowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 1 szkl.
mleko 1/2 l
cukier 3 łyżki
cukier waniliowy
sok z cytryny
otarta skórka z cytryny
owoce leśne 20 dkg
morele 2 szt.
aromat waniliowy
cukier 2 łyżki
sos truskawkowy 20 dkg.

Przepis i sposób przygotowania na: pudding ryżowy

ryż ugotować na mleku z dodatkiem skórki z cytryny,cukru i cukru waniliowego na małym ogniu ok.0,5godz.odstawić aby spęczniał,owoce przebrać umyć osączyć,morele pokroić w kostkę i wymieszać z aromatem i ryżem,masę ryżową układać warstwami na przemian z owocami do foremki na ciasto kończąc ryżem i odstawić na ok.3godz.do lodówki,truskawki na sos umyć i zmiksować,przed podaniem pudding wyjąć z foremki na pólmisek polać sosem i przybrać owocami i miętą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 29.07.2013 22:07
Bardzo dobry, czasem taki robię
Grazyna0211 29.03.2011 12:37
fajny deserek
IKrakowianka 13.03.2011 23:09
Też często robię na deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak