Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowina w sosie z fasolką szparagową

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wieprzowina 1 kg
marchew 2 szt
mąka 3 łyżki
cebula 2 szt
pieprz ziarnisty 5 szt
ziele angielskie 5 szt
masło 3 łyżki
śmietana 150 ml
fasolka szparagowa (mrożona) 30 dag
sól do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
pieprz do smaku
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowina w sosie z fasolką szparagową

Mięso pokroić w kostkę, obtoczyć w mące, usmażyć w rondlu na maśle. Dodać pokrojoną w cząstki cebulę, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, szczyptę soli i pokrojoną w plastry marchew. Wlać około pół szklanki wody i połowę śmietany, dusić pod przykryciem do miękkości. Na około 10 minut przed zakończeniem gotowania dolać resztę śmietany wymieszaną z mielona papryką i wsypać fasolkę szparagową. Przyprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sara1 29.12.2012 08:29
apetycznie brzmi
olkaaa 23.04.2012 09:21
super
Edyta38 06.03.2011 21:56
super:)
Margo1 07.01.2011 13:07
fajne
Iwona51
Iwona51 07.01.2011 00:04
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak