Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brokuły po bostońsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brokuł 1 sztuka
kostka rosołowa 1 sztuka
sok z cytryny
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ziele angielskie 3 sztuki
pieprz 3 ziarna
czosnek 2 ząbki
majonez
Chili pieprz cayenne mielone Prymat do smaku
cukier do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Brokuły po bostońsku

Brokuły oczyścić i podzielić na różyczki. Wodę zagotować z kostką rosołową, pokruszonymi listkami laurowymi, pieprzem, zielem angielskim, solą, cukrem i sokiem z cytryny. Gotować do chwili, gdy zaczną mięknąć, delikatnie odcedzić i przełożyć do salaterki. Majonez wymieszać ze szczyptą pieprzu cayenne i polać brokuły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa111 03.07.2011 18:53
ciekawy ,taki światowy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak