Sposób przygotowania

margarynę utrzeć z cukrem pudrem,dodać jajko i mleko,mąkę i proszek do pieczenia wyrobić ciasto i odstawić do lodówki na ok.0,5godz.rozwałkować na prostokąt zawinąć najpierw dłuższe boki do środka a następnie krótsze-powinna być rynienka,środek wysypać tartą bułką i równomiernie rozsypać przebrane i umyte jagody placek upiec w temp.170st.ok.10min.wyjąć boki posmarować rozkłóconym białkiem i posypać płatkami migdałowymi i jaszcze piec ok.15min.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pyszne ciasto!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    fajna nazwa
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Motorek

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    pyszny deserek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !