Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

placek leśniczyny

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szkl.
cukier puder 3 łyżki
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
margaryna 1/2 kost.
jajko
mleko 2 łyżki
jagody 3/4 kg
migdały płatki 5 łyżek
białko

Przepis i sposób przygotowania na: placek leśniczyny

margarynę utrzeć z cukrem pudrem,dodać jajko i mleko,mąkę i proszek do pieczenia wyrobić ciasto i odstawić do lodówki na ok.0,5godz.rozwałkować na prostokąt zawinąć najpierw dłuższe boki do środka a następnie krótsze-powinna być rynienka,środek wysypać tartą bułką i równomiernie rozsypać przebrane i umyte jagody placek upiec w temp.170st.ok.10min.wyjąć boki posmarować rozkłóconym białkiem i posypać płatkami migdałowymi i jaszcze piec ok.15min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 06.01.2014 08:24
pyszny deserek
Motorek 17.09.2011 10:26
super
Motorek 17.09.2011 10:26
super
Grazyna0211 24.06.2011 10:23
fajna nazwa
MAR3STA 07.01.2011 22:04
pyszne ciasto!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak