Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa porzeczkowo-malinowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maliny świeże 0,5 kg
porzeczki czerwone 0,5 kg
mąka ziemniaczana 2 łyżki
cukier 7 łyżek
cukier waniliowy 1 łyżka
mleko 1 l
śmietanka słodka 0,5 l

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa porzeczkowo-malinowa

Mąkę ziemniaczana wymieszać z kilkoma łyżkami zimnego mleka, resztę mleka zagotować z cukrem. Do wrzątku wlać mąkę ziemniaczaną, szybko mieszając trzepaczka zagotować, ostudzić. Owoce wsypać do rondla, rozgotować a następnie przetrzeć przez sito. Przecier połączyć ze śmietanka i mlekiem. Dodać cukier waniliowy, wymieszać. Podawać schłodzone z makaronem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 15.10.2013 09:40
ładnie wygląda
Katarzyna59 06.07.2012 15:15
fajna
adam1f 18.05.2012 04:06
dobra
edyta44 18.04.2012 10:23
smaczne
jeta72 11.05.2011 17:49
lubię zupę owocową, ale takiej jeszcze nie jadłam;)
Iwona51
Iwona51 09.04.2011 14:14
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak