Sposób przygotowania

Do pucharków rozgnieść na spód biszkopty. Galaretkę przygotować z mniejszą ilością wody niż na opakowaniu i odstawić. Do bitej śmietany użyłam wersji torebkowej z kawałkami czekolady - również jak na opakowaniu,zmiksować z mlekiem(odrobinę mniej niż podane). Gdy galaretka odrobinę stężeje, powoli wlewać ją do bitej śmietany(1/3 zostawić!) i dalej ostrożnie miksować na jednolitą masę. Pozostałą galaretkę przełożyć do miseczki i schować do lodówki. Piankę przełożyć do pucharków z biszkoptami i odłożyć do schłodzenia na najniższej półce lodówki:) Gdy wszystko dość stężeje ułożyć po plasterku kiwi na piance i po kawałkach pokrojonej resztki galaretki.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    mój tata często robi taki deserek
  • 0
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    genialny deserek;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !