Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowy z jajkiem i ogórkiem

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 40 dag
jajko ugotowane na twardo 2 szt
ogórek kiszony 1 szt
jaja 2 szt
mąka 0,5 szklanki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
musztarda 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
czosnek ząbki 1 szt
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowy z jajkiem i ogórkiem

Mięso podzielić na 4 kotlety, rozbić na cienkie płaty, natrzeć czosnkiem, oprószyć solą i pieprzem. Odłożyć na 1h do lodówki. Jajka na twardo obrać ze skorupek, przekroić na połówki, ogórki podzielić na 4 części. Każdy plaster mięsa posmarować musztardą, położyć polówkę jajka i kawałek ogórka, złożyć na połowę, brzegi obić tłuczkiem. Kotlety oprószyć mąką, zanurzać w jajku i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 19.10.2013 11:06
bardzo fajny
Magula 27.06.2012 20:30
super
Iwona51
Iwona51 07.12.2011 10:53
smaczne
MAR3STA 24.02.2011 20:58
lubie takie z niespodzianką;)
Margo1 19.01.2011 17:48
pyszności
Monika193
Monika193 07.01.2011 19:25
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak