Sposób przygotowania

Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić z dodatkiem soli na sztywną pianę. Żółtka utrzeć z cukrem a następnie dodać mąki oraz proszek do pieczenia i delikatnie wymieszać. Gotowe ciasto wylać na wyłożoną papierem do pieczenia formę i piec w temp. 180\'C ok 20 min.
Brzoskwinie myjemy dokładnie a następnie kroimy w kostkę. Wrzucamy do garnka i na małym ogniu, ciągle mieszając smażymy. Gotowe pozostawiamy na jakieś 15 min by przestygło i dodajemy 2 galaretki, mieszamy aż całkowicie się rozpuszczą. Margarynę miksujemy z żółtkami, dodając po łyżce cukru. Do jednolitej masy dodajemy masę brzoskwiniową i delikatnie mieszamy. Gotowe nakładamy na biszkopt. Schładzamy ok 20-30 min. W 2,5 szklanki wody rozrabiamy dwie galaretki i polewamy ciasto. Gotowe ponownie schładzamy ok 2godzin. Smacznego !!

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !